SSP advarer om farlige piller i Horsens

SSP i Horsens advarer mod piller, der bliver kaldt ”krydsere”. De er især farlige at tage i forbindelse med alkohol og hash

Genrefoto. Foto: Colourbox

SSP i Horsens, der er et samarbejde mellem sociale myndigheder, skole og politi, advarer om farlige piller, der er i omløb blandt unge. De bliver kaldt ”krydsere”, og er receptpligtig medicin.

Ifølge Jan Asmussen har SSP i Horsens haft kendskab til otte tilfælde, hvor der har været negative konsekvenser.

- Hvor vi konkret ved, at de som minimum har haft nogle reaktioner. De kan ikke huske i flere dage, de kan møde op i skole og være helt væk. Det er bare efterveerne af at have taget det, fortæller Jan Asmussen, der er SSP-koordinator i Horsens Kommune.

Der har været et enkelt tilfælde, hvor en ung person er blevet indlagt på Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov.

Læs også Narkobilist i fuld fart gennem byen: Folk sprang for livet

Der er helt konkret tale epilepsi-medicin ved navn ”Rivotril”, der normalt kun kan fås på recept. Og det er især i kombination med alkohol og hash, at pillerne bliver rigtig farlige.

SSP i Horsens har i løbet noget tid oplevet, at der har været tale om disse ”krydsere”, men havde svært ved at vurdere problemets omfang.

- Vi har selv været opmærksomme på det her i noget tid. Vi var lidt usikre på, om vi bare hørte meget om få tilfælde, siger Jan Asmussen.

Men Østjyllands Politi har kontaktet SSP i Horsens, for at fortælle, at pillerne blandt andet var i omløb i kommunen. Der er meget, der tyder på, at der ikke er tale om almindelig receptsvindel blandt de unge.

- En ung fortalte, at han købte et bægre med 200 piller, hvor de på recept i Danmark kun kan fås med 100 piller i. Det tyder på, at det kommer udenlands fra, siger Jan Asmussen.