SKAT holder øje med landmændene

"Går den, så går den" er tilsyneladende tankegangen, når landmænd laver regnskab

Midtjyske landmænd er tilsyneladende dårligere til at regne end landmænd i resten af landet.

I hvert fald har SKAT konstateret, at i mere end fire ud ti tilfælde er der fejl i regnskaberne hos de midtjyske landmænd.

Oftest består fejlene i, at landmændene prøver at trække private udgifter fra gennem firmaet. Det fortæller P4 Østjylland.

- Vi ser en helt masse fejl i landbrugsregnskaberne generelt, men dér, hvor der laves allerflest fejl, er dér, hvor det peger i retning af, at der trækkes private udgifter fra, fortæller fuldmægtig hos SKAT Midtjylland, Lone Severinsen.

Undersøgelsen peger på, at der er fejl i 42 procent af regnskaberne, og alt tyder altså på, at midtjyske landmænd i højere grad tænker, at "går den, så går den".

- Det tyder resultatet jo på. Det er en grov beskyldning, men antallet af fejl peger i den retning, understreger Lone Severinsen.

SKAT har derfor nu sendt et brev til landmændenes revisorer, som får tilbudt et vejledningsbesøg, og håber på den måde at komme regnskabsfejlene til livs.

- Vi håber på og tror på en lidt større efterlevelse af de skatteregler, vi har i Danmark, så vi ser færre fejl i regnskaberne for 2010 og fremad, siger Lone Severinsen.

  • Dette er en test
  • Dette er en test 2

Her er tekst