Skadet Søren Larsen stopper

Frygter han har spillet sin sidste kamp

01:45

1 af 2

AGF-angriberen Søren Larsen indstiller karrieren, når hans kontrakt udløber til sommer. Det oplyser AGF i en pressemeddelelse.

Det er en bruskskade i knæet, der tvinger Søren Larsen til at erkende, at det ikke længere er muligt at udføre arbejdet som fodboldspiller:

- Alle gode ting har en ende, og med mit knæ kan det bare ikke længere lade sig gøre. Det er en tung, men relativ lige til beslutning. Lige pt. gør jeg mit bedste for at komme tilbage, men jeg tvivler på, at det kan lade sige gøre overhovedet. Jeg er bange for, at jeg har spillet min sidste kamp, fortæller Søren Larsen, der kan se tilbage på en karriere i klubber som Schalke 04, Toulouse, Feyenoord og Djurgården, som han blev svensk mester med samt en landsholdskarriere, der kastede 11 mål i 20 landskampe af sig med en VM-deltagelse i 2010 som det store højdepunkt:

- Landsholdet er noget af det, jeg er allermest stolt af. Og jeg er dybt taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra de danske roligans, som kastede deres kærlighed på mig på en usædvanlig og sjælden måde. Alle de sange og tilråb, som var møntet på mig, tænker jeg stadig tilbage på med stor glæde, siger Søren Larsen og retter samtidig en stor tak til de mennesker, som har betydet mest for ham:

- Mine venner og familie har brændt stærkt for det, jeg har lavet. Så stor tak til dem. Men den største tak skal min hustru, Nina, have. Hun har sat sine egne ambitioner på stand by for at følge og dedikere sig til mit liv som fodboldspiller. Nu er det hendes tur. Og ja, så er der selvfølgelig vores to drenge. Jeg håber, at de kan finde inspirationen i den måde, jeg har kæmpet for at opnå mine mål på, slutter Søren Larsen taknemmeligt af.

Han nåede at spille i Køge BK, Brøndby, BK Frem, Djurgården, Schalke 04, Toulouse, MSV Duisburg, Feyenoord og AGF. I AGF debuterede han 18. juli 2011 og står indtil videre noteret for 68 kampe og 24 mål.

I 2005 blev han desuden nomineret til Årets Fodboldspiller i Danmark.

Se mere i tv-indslaget ovenfor.