Sælger stjerner billetter?

Tre østjyske turistattraktioner kan bryste sig af topkarakteren fem stjerner. TV 2 | ØSTJYLLAND tester, om det tiltrækker flere besøgende.

Hvert år uddeles stjerner til turistattraktioner, og i slutningen af 2008 år har endnu en østjysk turistattraktion fået fem stjerner. Det er Djurs Sommerland, der i denne sæson stolt kan fremvise topkarakteren .

Derudover har Den Gamle By i Århus og Århus Kunstmuseum Aros fem stjerner. Således har Østjylland tre turistattraktioner med topkarakteren. Det er der i alt kun 13 danske attraktioner, der der.

Danske Turistattraktioner er en mærkeordning under Horesta, og ordningen er frivillig.
Attraktionerne betaler for at være med i ordningen, men så er de også påtvunget at vise, hvor mange stjerner de får. Prisen for at være med i stjernemærkeordningen afhænger af antal besøgende til attraktionen.

Djurs Sommerland betalte i 2008 i omegnen af 25.000-30.000 kroner, men den udgift vil stige i år efter et rekordstort antal besøgende sidste år på over 500.000.

I år vil det komme til at koste Djurs Sommerland op mod 50.000 kroner at kunne fremvise de fem stjerner. Det fortæller direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen.

Men ved turisterne overhovedet noget om stjernerne? Og udvælger de attraktionerne efter antal stjerner? Det tester TV 2 | ØSTJYLLAND. Se resultatet i aftenens udsendelse klokken 19.30.