Rødbillet køber konkurrent og får 20.000 nye kunder

Det aarhusianske busselskab med hovedsæde i Viby overtager Eurolines’ danske aktiviteter

En stor gruppe danskere bliver reddet af busfirmaet Rødbillet, der fragter Eurolines’ kunder hjem til jul. Eurolines har besluttet at lukke sine danske aktiviteter, og dem overtager det aarhusianske firma nu. I alt 20.000 kunder og et par busser bliver fremover en del af Rødbillet.

- Vi har valgt at hjælpe de passagerer, der står med en billet til Eurolines, som ikke længere kører. Derefter overtager vi deres drift fra januar, siger direktør hos Rødbillet, Thomas Hintze, til tv2oj.dk.

Læs også Billige busrejser hitter stort

Direktøren garanterer, at alle rejsende kommer hjem til jul, selvom de nu står med en ubrugelig billet til Eurolines.

- Det er vores julegaver til kunderne, at de kan rejse kvit og frit med os. Det giver altid anledning til problemer, når et rejseselskab stopper deres aktiviteter, og vi synes ikke, at de rejsende skulle lades i stikken, siger Thomas Hintze.

Fat i det danske marked
Rødbillet er hermed ved at have rigtig godt fat i buskørslen mellem Jylland og Sjælland, og det er også en af grundene til, at Eurolines kaster håndklædet i ringen.

- Vi har ikke undervurderet opgaven, for vi ved, hvad det kræver at åbne en indenrigsrute i Danmark, men Rødbillet har virkelig fået fat i det danske marked. De har skabt noget, der fungerer, og som mange danskere efterspørger, og for Eurolines var timingen ikke den rette, siger Jonas Schmidt, der er landchef i Eurolines i Skandinavien til Finans.

Læs også Aarhus-busselskab i ny skandale: Beruset chauffør fyres

Men overtagelsen får Rødbillet blandt andet fremover lov til at holde på Odense Banegård.

I øjeblikket er der sædvanen tro travlhed hos selskabet, der fragter kunderne hjem til jul. Rødbillet kommer til at transportere i omegnen af 75.000 rejsende mellem den 21. december og 2. januar.

I forhold til sidste år er det en fremgang på 35 procent. Et helt nyt regnskab viser også, at Rødbillet har et overskud på 3,2 millioner kroner i år, mens sidste års resultat lød på 168.000 kroner. Rødbillet startede op i 2014.