Rikke Øxner efter sin første festuge: Fantastisk

Direktøren for det hele er glad efter en veloverstået Aarhus Festuge

01:43

Aarhus Festuge slutter i dag, søndag, og dermed kan Festuge-direktøren se tilbage på nogle dage med masser af arrangementer rundt om i de aarhusianske gader.

Og det har direktøren ikke prøvet før. Det har nemlig været første gang, at Rikke Øxner har stået i spidsen for Aarhus Festuge som direktør.

- Det har først og fremmest været fantastisk, og man lærer rigtig meget. Også fordi det er et helt nyt sted for mig at tage i brug, men hvad vi har lært, ved vi først om nogle uger, når vi har evalueret med alle vores medarbejdere og frivillige, siger Rikke Øxner.

Læs også Japansk kultfænomen skyder Aarhus Festuge i gang

Festugen har blandt andet haft 20 personer rundt i byen med øjne i marken under hele ugen og afventer nu deres tilbagemelding på, hvad de har oplevet. Noget, som skal bruges fremadrettet.

Rikke Øxner har svært ved at fremhæve en enkelt ting fra programmet, som hun er særlig stolt af.

- Men jeg tror, at jeg er allermest stolt af, at vi har haft et program, der har været så spækket med aktiviteter. Både dem vi selv har stået for og det, som folk ude i byen har bragt ind til os. Det har derfor været et meget alsidigt, tætpakket og interessant program. Og så har byen været spækket med folk, som også har været rigtig glade, siger Rikke Øxner, der allerede nu begynder at kigge et år ud i fremtiden og næste udgave af Aarhus Festuge i 2017.

Læs også Kan du huske 90’erne? Tusindvis hylder musikken fra dengang

- Jeg vil bare lave den bedst mulige Aarhus Festuge også næste år, og det er klart, at nogle af de ting, som har været så fantastiske, at vi for eksempel har haft et program, hvor 78 procent af tingene er gratis og rigtig meget er ude i byen, er noget af det, som vi gerne have mere af, siger Rikke Øxner.

Hun afløste forud for dette års Aarhus Festuge Jens Folmer Jepsen, som sad ni år som direktør.

Du kan se interviewet med Rikke Øxner i videoen øverst på siden, og herunder kan du se nærmere på et af de mere spektakulære kunstværker fra dette års Aarhus Festuge. 

01:41 Luk video