Randers: Volds-statistikken passer ikke

En enkelt sag fører til kedelig 1. plads, siger politiet

Foto: Flickr

Den midtjyske by Randers er havnet øverst på listen over landets mest voldelige kommuner i første kvartal af 2011. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Berlingske omtaler i dag.

Og det er der en enkelt person, der kan tage en stor del af den tvivlsomme ære for, lyder det fra politiet.

- Der er en sag, som har genereret omkring 130 voldssigtelser mod én mand, og den ødelægger hele vores statistik, siger vicepolitiinspektør Leif Kristensen fra Østjyllands Politi til Berlingske.

Vicepolitiinspektøren kan ikke komme nærmere ind på, hvad sagen går ud på, da anklagemyndigheden er i gang med at undersøge, om der skal rejses tiltale i sagen, men:

 

- Det er ikke en voldssag fra gaden, siger han. Og at Randers skulle være en by, der er farlig at gå rundt i for almindelige mennesker, kan man da heller ikke genkende på den lokale avis, Randers Amtsavis.

- Det er slet ikke det, vi oplever. Randers er en stille og rolig og hyggelig by. Jeg vil til enhver tid gå ned i Storegade, også om aftenen, siger chefredaktør Turid Fennefoss Nielsen til Berlingske.

Randers Kommune, der per 1. januar i år har et indbyggertal på godt 95.000 mennesker, har i første kvartal i år haft 1,27 anmeldte voldsforbrydelser per tusinde indbyggere. Det svarer til 121 anmeldte voldsforbrydelser i alt.

Ifølge politiet, der endnu ikke kan sige, hvornår de melder mere ud om sagerne mod manden, er en stor del af sigtelserne mod ham netop blevet rejst i denne periode.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl 19.30

Ved du mere om denne sag så kontakt os her eller på 87 42 42 42