Racismesag droppet

Udtalelser om blodbad i gaderne var ikke en overtrædelse af racismepragraffen

Per Hovgaard, tidligere byrådskandidat for Århus Mod Moskéen, bliver alligevel ikke sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen.

Nu kræver han i stedet en undskyldning af blandt andre den kommende borgmester, Nicolai Wammen (S), der har kaldt Hovgaard 'en skamplet på byen'.

Drejningen i sagen kommer efter, at politiet i København efter to en halv måneds ventetid harmeddelt, at Per Hovgaard ikke har begået noget ulovligt.

Per Hovgaard blev i forbindelse med kommunalvalgkampen meldt til politiet af de to århusianske byrådskandidater formanden for SF, Jan Ravn Christensen, og De Radikales Søren Højlund Carlsen. De to politikere var fortørnede over, at Per Hovgaard i et interview i Ekstra Bladet havde svaret ja til journalistens spørgsmål om, hvorvidt en stormoské ville medføre, at muslimer vil jagte vantro rundt i gaderne og foranstalte et blodbad.

I et brev fra politiet i København skriver politiadvokat Michael Jørgensen, at begrundelsen for afgørelsen er, at der ikke er rimelig formodning om, at et strafbart forhold er blevet begået, og at politiet beklager den lange sagsbehandling.