Nyt Horsens-nederlag

Tamme østjyder tabte til Sønderjyske

Grundlagt af to tidlige Sønderjyske-scoringer løb superligaklubben AC Horsens fredag aften ind i et fortjent 1-3-nederlag på eget græs. Dermed har østjyderne tabt tre kampe i træk.

Med en solid defensiv på fem mand og stor offensiv beslutsomhed var Sønderjyske mindst en klasse over hjemmeholdet fredag aften, og sejren kunne snildt have været større.

Alligevel må Horsens-lejren have svært ved ikke at spekulere på, om kampen havde fået et radikalt anderledes udfald, hvis Andre Bjerregaard havde udnyttet den gigantchance, han havde allerede efter tre minutter.

Men udskældte Kenneth Stenild kom godt ud af Sønderjyskes mål og forhindrede Andre Bjerregaard i score på sin friløber, og i stedet var det gæsterne, der bragte sig foran fem minutter senere.

Stærkt spillende Daniel Christensen på venstre back fandt med en god bold i dybden Tommy Bechmann, der var lusket bagom Horsens-forsvaret og køligt passerede Frederik Rønnow.

Sønderjyske gentog modellen

Bare fem minutter senere gentog Sønderjyske modellen i modsatte side, da Lasse Vibe blev spillet i dybden. Denne gang parerede Frederik Rønnow afslutningen, men Eyjolfur Hedinsson scorede på riposten.

Og så var den kamp tæt på at være afgjort, og trods Henrik Tofts scoring til 1-2 efter 70 minutter, var Sønderjyskes føring aldrig rigtig i fare.

Bare otte minutter efter reduceringen scorede indskiftede Bjørn Paulsen til 3-1, og Horsens leverede i det hele taget en præstation så tam og idéforladt, at det må give alvorlige bekymringer hos Johnny Mølby.

Lidt håb og forklaring kan Horsens-træneren dog nok finde i, at han var uden Jude Nworuh og Martin Spelmann, der begge havde karantæne. Deres fravær var tydelig i en usædvanlig tam gul offensiv.

Anderledes fint så det ud for Sønderjyske, hvor især Lasse Vibe syntes at have fundet en del af den form, der gjorde ham til en profil i begyndelsen af sæsonen.

Sønderjyske møder i efterårets sidste spillerunde Brøndby i en kamp, der afhængig af Brøndbys resultat mod FC Nordsjælland søndag kan afgøre, hvilket af de to hold, der skal overvintre under stregen.

Horsens skal i næste runde søge at rejse sig hjemme mod FC Midtjylland.