Ny direktør for Aarhus Universitet

Arnold Boon overtager direktørposten efter Jane Kraglund

Bestyrelsen på Aarhus Universitet har gennem et par måneder været på jagt en ny universitetsdirektør, efter Jane Kraglund forlod posten for at blive direktør for Region Syddanmark.

Nu er jagten slut, og valget er faldet på Arnold Boon, der tiltræder i jobbet den 1. januar 2016.

48-årige Arnold Boon, der oprindeligt kommer fra Holland, men har boet i Danmark siden 1991, kommer fra jobbet som fakultetsdirektør på SUND, Københavns Universitet, hvor han har været i ni år.

- Jeg ser Aarhus Universitet som en spændende arbejdsplads med et stort engagement blandt ledere, medarbejdere og studerende, men også en arbejdsplads med udfordringer. Universitetet har en ambitiøs strategi og står samtidig over for økonomiske stramninger, øget konkurrence om forskningsmidlerne og reformer på uddannelsesområdet. Udvikling er blevet et grundvilkår, og samtidig er der brug for en vis grad af stabilitet. Jeg vil prioritere medinddragelse og kommunikation for at sikre klarhed om beslutninger og arbejdsgange, siger Arnold Boon i en pressemeddelelse.

Universitetschef forlader sit job

Kender systemet

Han har tidligere blandt andet arbejdet som forsker på Statens Jordbrugs- og Fiskeriøkonomiske Institut og som direktionssekretær i Danmarks JordbrugsForskning.

- Arnold Boon har både fagligt og personligt gjort et virkelig godt indtryk på bestyrelsen. Han kommer med en solid baggrund inden for økonomistyring, strategisk ledelse og administration af universiteter. Han kender sektoren ud og ind og dermed også de muligheder og udfordringer, som Aarhus Universitet står over for, siger Michael Christiansen, der er bestyrelsesformand for Aarhus Universitet.

Arnold Boon blev valgt til jobbet ud fra et felt af 11 ansøgere.

Fakta

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Hans Frost og Tom Kronbo - F.A.K bokseklub fylder 100 år

playLegendarisk bokseklub fylder 100 år – fejrer det ved at vække fortiden til live

Anne Fjelsted Rasmussen

play Beslutningen er udskudt: Kræftsyge børn skal ikke til København endnu

Flyvestation Karup

Aarhusianer dømt for at bestikke forsvarsansat

20010820-124611-L-1440x2160we

playEvald Krog er død - 76 år gammel