Nu rives skole ned for at gøre plads til børnehave og plejehjem

Byrådet i Randers har endegyldigt vedtaget at rive Nyvangsskolen ned

Foto: Google Maps

Efter skolestrukturforliget i Randers, der betød lukning af flere af kommunens skoler, har debatten om de tomme bygninger raseret. Nu er der kommet en afklaring i forhold til den gamle Nyvangsskolen. Et flertal blandt byrådspolitikerne vedtog mandag aften at rive bygningen på grunden ned.

Det skal ske for at gøre plads til det såkaldte "Fremtidens Plejehjem" og en børnehave.

- De partier, som også stemte skolestrukturforliget igennem, var for en nedrivning, mens de øvrige var imod. Men alle er tilhængere af de nye projekter, som skal finde sted på grunden, fortæller formand for Miljø- og Teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), til tv2oj.dk.

Plejehjem i Randers placeret

Han var således også godt tilfreds med, at der blev stemt for en nedrivning.

- Det er da vemodigt at rive bygningen, der efter 2. verdenskrig fungerede som nødhospital, ned. Den fejler sådan set ikke noget, men det ville ikke være rentabelt at bygge om, så der kan være plads til børnehave og plejehjem. Derfor er en nedrivning nødvendig, siger Frank Nørgaard.

I gang med nedrivning i foråret

Og på den længere bane forventer DFeren da også, at beslutningen kommer mange til gavn.

- De børn og ældre, der bliver brugere af plejehjemmet og børnehaven, bliver forhåbentlig rigtig glade for de nye faciliteter. Plejehjemmet bliver eksempelvis udstyret med al den seneste nye velfærdsteknologi, forklarer Frank Nørgaard.

Skoler sættes til salg i Randers

Miljø- og Teknikudvalget kommer fremover til at være involveret i arbejdet med en ny lokalplan for området samt byggefasen. Derefter bliver det Sundhed- og Omsorgsudvalget og Børn- og Skoleudvalget, der skal finde frem til de rigtige løsninger for de nye projekter.

Ifølge Frank Nørgaard vil en nedrivning begynde i løbet af foråret, og engang i 2017 skulle det nye plejehjem og den nye institution gerne stå færdige.