Nørder på besøg

Entusiaster vil prøve rutsjebanen "Juvelen"

01:34

1 af 2

Rutsjebane-entusiaster fra hele verden står i kø for at prøve Djurs Sommerlands nyeste trækplaster, Juvelen.

Den østjyske forlystelsespark indvier den én kilometer lange rutsjebane på lørdag, hvor Djurs Sommerland for første gang i 2013 slår dørene op.

Ifølge direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen har ikke færre end fire forskellige klubber for rutsjebane-entusiaster meldt deres ankomst for at stige ombord i Juvelen på åbningsdagen.

- Rutsjebane-klubberne vil hver især gerne være de første til at afprøve nye rutsjebaner og derefter anmelde dem på deres websites. De lægger videoer på nettet, og forlystelserne bliver diskuteret på deres debat-fora, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Danmarks længste rutsjebane

Juvelen er med sine 1.000 meter skinner Danmarks længste rutsjebane. Parkens gæster sætter sig op på røde ATV-vogne, der derefter sendes af sted med op til 85 km/t.

Modsat rutsjebanen Piraten henvender Juvelen sig også til familier med mindre børn. Direktør Henrik B. Nielsen har endnu ikke prøvet Juvelen, men ser frem til den første tur.

- Jeg forventer en spektakulær oplevelse. Man bliver skudt af sted to gange, og man får en god og meget lang tur, siger han.

Tag selv en tur med Juvelen i videoen øverst på siden.