Naboer til Formel 1 skal beskyttes mod støj

Miljønævn kræver skærpet indsats før Classic Car Race i maj

Foto: Henrik Sorensen

Beboerne på Strandvejen i Aarhus har fået ret i en klage hos Miljø- og Fødevareklagenævnet i, at Aarhus Kommune ikke var skrappe nok i kravene til formel 1-løbene under sidste år Classic Car Race.

Vi kan sætte højere støjværn op, og vi kan gøre afskærmningen tykkere

Mike Legarth, Direktør, Classic Car Race

Nu skal Aarhus Kommune sørge for, at naboerne beskyttes bedre mod støjen og det er man helt med på hos arrangørerne af Classic Car Race.

- Både vi og kommunen er jo kun indstillet på at overholde de regler, der er. Det skal vi nok leve op til, lyder det fra direktør Mike Legarth fra Classic Car Race i Aarhus til TV 2 ØSTJYLLAND.  

- Vi plejer jo at sætte nogle støjværn op omkring de huse, der har den højeste støjbelastning. Vi kan sætte højere støjværn op og vi kan gøre afskærmningen tykkere. 

Læs også Kommune retter massiv kritik af Classic Race

Han afviser, at kravet fra Miljø og Fødevareklagenævnet på nogen måde truer afholdelsen af Formel 1-løbene under Classic Car Race: 

- Sådan som vi læser det, sker der det, at vi formentlig får en ny specifikation for støjregler. Og de regler retter vi ind efter. Det tager vi med ro. Og så afventer vi, at kommunen fremsender nye støjkrav til os. Det bliver et spændende og spektalært ræs, som vi afvikler fra den 25. - 27. maj. 

Læs også Formel 1-biler invaderer Aarhus

Aarhus Kommune i tænkeboks

Aarhus Kommune er gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan man skal opfylde Miljø- opg Fødevareklagenævnets nye krav.

Classic Race er et ret særegent arrangement i Danmark, og derfor har vi i vores tilladelse ikke haft lignende afgørelser at læne op os ad, skriver Anders Maltha Rasmussen, konst. centerchef i Teknik og Miljø. 

Læs også Formel 1 tilbage i Aarhus

- Derfor gjorde vi et grundigt stykke forarbejde inden afgørelsen, hvor vi blandt andet var i dialog med embedslægen og konsulterede WHOs guideline og ud fra det satte en række krav til arrangementet. Alligevel mener Miljø- og Fødevareklagenævnet, at sagen ikke var tilstrækkeligt belyst, inden vi fastsatte vilkårene for arrangementet, og det må vi naturligvis tage til efterretning.

Teknik og Miljø skal nu nærlæse afgørelsen og herefter undersøge, hvilke krav og vilkår Classic Race Aarhus skal leve op til i forbindelse med arrangementet.

Beboerne nær Strandvejen bliver hvert år generet af støjen fra Classic Race. Se indslaget fra den 26. januar 2015 nedenfor.