Kommune retter massiv kritik af Classic Race

Aarhus Kommune mener, at hvis den ikke havde grebet ind, kunne årets Classic Race havde udviklet sig til en farlig oplevelse for mange

Aarhus Kommune retter en sønderlemmende kritik af Classic Race, der sidste weekend samlede titusindvis af mennesker i Aarhus.

Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skriver i et foreløbigt notat, at "uden en massiv indsats og hjælp" fra afdelingen var årets Classic Race "blevet en meget dårlig og sandsynligvis også farlig oplevelse for mange af de besøgende".

quote De beskrevne mangler har medført en del farlige situationer.

Kim Gulvad Svendsen, afdelingschef, Aarhus Kommune

Afdelingen kommer ind på en række kritikpunkter, hvor man mener, arrangørerne har svigtet. 

Eksempelvis blev flere af de aftaler, der var lavet mellem kommunen og arrangørerne, ikke overholdt.

- Eksempelvis blev shuttle-busserne aflyst uden information til myndighederne med økonomi som en af begrundelserne. Dette har medført, at parkerende på Østhavnen har gået i områder med meget tung trafik, skriver Kim Gulvad Svendsen, afdelingschef i Center for Byens Anvendelse, i notatet. 

- Fra CRAA’s (Classic Race, red.) side blev der ikke søgt om de anbefalede skråparkeringer, men disse blev dog taget i brug af CRAA, uden de fornødne aftaler var på plads, skriver han videre. 

Kim Gulvad Svendsen er afdelingschef i Center for Byens Anvendelse.
Kim Gulvad Svendsen er afdelingschef i Center for Byens Anvendelse.

Kim Gulvad Svendsen påpeger i notatet, at der i området omkring løbsstrækningen kunne iagttages en "særdeles mangelfuld skiltning", og der manglede flere afspærringer, så bilister ikke blev advaret mod vejlukninger.

- De beskrevne mangler har medført en del farlige situationer, skriver han. 

Både lørdag og søndag er der kendskab til både nærved og direkte påkørsel på grund af manglende udsynsforhold forårsaget af ulovlig parkerede biler, anfører Kim Gulvad Svendsen.

Mike Legarth, der er direktør for Classic Race, svarer på kritikken i TV2 ØSTJYLLANDS udsendelse fredag klokken 19.30. 

Nogle af de aarhusianere, der bor tæt op af løbsbanen, vælger helt at flytte ud af byen på grund af larmen, når Classic Car Race foregår.