Mosten Raceday: De hurtigste biler kører med 400 km/t

Hurtige biler og stor fest. Mosten Raceday løber lige nu af stablen

Lige nu er Mosten Raceday i fuld gang. Det er et event for alle, der går op i hurtige køretøjer, der køres nemlig Dragrace. Det er en disciplin, hvor det meget simpelt handler om at køre hurtigst.

- Dragrace er meget simpelt, man starter fra at holde helt stille, og så kører man en kvart engelsk mile, 201 meter, og så gælder det om at gøre det så hurtigt som muligt, siger løbsleder på Mosten dragway, Olaf Hersom. 

De hurtigste biler kører 400 kilometer i timen, når de nærmest flyver ned af den lige vej. Men der er mange forskellige klasser, der kører på banen. Det er alt lige fra små gademotorcykler til vilde dragsters, der suser ned af banen.

- Jeg glæder mig naturligvis til at se de største af motorcyklerne, jeg går selv meget op i motorcykler, men også de største biler, fordi den kombination af, at man kan overføre 10.000 hestekræfter til et stykke asfalt, og så fise afsted med 400 kilometer i timen, det gør bare, at man får kuldegysninger og hårene bare rejser sig op, siger Olaf Hersom. 

Det er både motorcykler og biler, der kører race ved Mosten Raceday 
Det er både motorcykler og biler, der kører race ved Mosten Raceday 

TV 2 | ØSTJYLLAND sender hele dagen fra Mosten Raceday ved Allingåbro, hvor rigtig mange er på plads til race og fest. Helt frem til klokken 20.15 kan du følge med på TV 2 | ØSTJYLLAND og tv2oj.dk. SE MED NEDENFOR: