Mor til forsvundne Nick: Politiet bruger ressourcerne forkert

Pårørende til forsvundne østjyder så gerne at politiet arbejdede hurtigere

02:26

Nick Langkjær Hansen fra Horsens forsvandt under en bytur i Aarhus den 29. januar, siden dengang har familie, politi og frivillige været i gang med at lede efter Nick i Aarhus.

- Politiet har været i åen, og de har været rundt og kigge overvågning, og de har været ude med hundene og søge, siger Jeanette Wiese Johansen, der er mor til Nick Langkjær Hansen.

Læs også Flemming ledte i havnen: Hvis Nick ligger der, finder vi ham

Der er dog dele af politiets efterforskning, som hun ønsker, at de havde gjort anderledes. Jeanette Wiese Johansen ville blandt andet gerne have, at politiet havde ladet hende se mere af overvågningen.

- Som jeg har nævnt på et af de møder, som jeg har haft med politiet, så er det rigtig fint, at de har været ude at kigge, men som forældre, så er der bare nogle ting, som jeg kan genkende, som en politimand ikke ville genkende, ved at han sidder og kigger en videoovervågning. Det var mørkt, og det var tidligt på morgenen, så ja der er kigget overvågning, men det er ikke meget, vi har fået lov at se, siger Jeanette Wiese Johansen.

Brug ressourcerne rigtigt og på det rigtige udstyr

Jeanette Wiese Johansen, mor til forsvundne Nick Langkjær Hansen

Jeanette Wiese Johansen så gerne, at politiet arbejdede hurtigere og mere målrettet, end hun føler, at de har gjort.

Gennem Michael Stralner, der er far til den afdøde Thomas Stralner, som forsvandt under en bytur i Randers i starten af 2016, fandt Jeanette Wiese Johansen ud af, at der var en scannerteknik, som kunne bruges i efterforskningen.

Den scannerteknik har i dag, tirsdag, været benyttet i eftersøgningen efter Nick Langkjær Hansen, men Nicks mor synes det er ærgerligt, at politiet ikke fra start forsøgte sig med den teknik.

- Jeg synes jo, at lige som alt andet teknik, burde det være sådan, at man siger, der er brugt mange ressourcer på at betjentene går rundt,  måske kunne de anvendes bedre. For mig at se handler det om, at man opdaterer sin procedure, og bruger det krudt og de ressourcer, som vi hele tiden høre om, at der også er begrænset ressourcer, så brug de ressourcer rigtigt og på det rigtige udstyr, siger Jeanette Wiese Johansen.  

02:01

Et privat eftersøgningshold afsøgte tirsdag inderhavnen i Aarhus i jagten på at finde den forsvundne Nick Langkjær Hansen

Luk video

Stralner: Det gik for langsomt 

Også Michael Stralner er utilfreds med politiets arbejde under søgningen efter Thomas Stralner, der forsvandt sidste år. 

Han peger blandt andet på, at politiet ikke ville trække vod i et område af Randers Havn, fordi de mente, at havbunden var fyldt med objekter, der ville gøre det umuligt.

- Vi vidste nogenlunde, hvor Thomas efter studier og efter faglig viden burde være at finde, og vi spurgte politiet mange gange, om ikke de ville være søde at trække vod på det pågældende sted eller få det afsøgt rigtig grundigt på anden vis. Men i tre uger må jeg konstatere, at det afviste politiet helt blankt, siger Michael Stralner.

Michael Stralner mener også, at politiet har været for langsommelige i deres eftersøgning efter Thomas Stralner.

Herunder kan du høre et interview med Michael Stralner

01:28 Luk video