Mor melder søn ud af børnehave i protest

En aarhusiansk mor er så utilfreds med forholdene i sønnens børnehave, at hun har meldt ham ud

01:54

Nanna Kruuse fra Viby har taget sønnen Alfred ud af børnehaven, fordi hun savner struktur i institutionen og flere pædagoger.

Nanna Kruuse arbejder som børnepsykolog, og hun har på den baggrund besøgt hundredvis af institutioner.

Billedet af stress og mangel på hænder har hun set mange steder.

- Jeg sidder ikke bare som mor, der skal vænne mig til, at mit barn nu går i børnehave. Jeg sidder her også som fagperson, som er vant til at være de her steder, siger hun og uddyber:

- Det er rigtig, rigtig mange steder, at det finder sted. Pædagogerne og institutionerne er pressede, fordi normeringen er så dårlig, som den er. 

Læs også Forældre raser over bemanding i børnehave: Alt for få hænder

Nanna Kruuse peger på, at det kan have store konsekvenser for børnene, hvis der mangler voksne i institutionerne.

- Antallet af børn, der henvises til børnepsyk, bare eksploderer, og antallet af diagnoser givet til børn eksploderer. Vi har ligesom set, hvor vi er på vej hen. Som forældre er vi nødt til at sætte foden ned og sige, at det er ikke godt nok, siger hun. 

Når hun til januar begynder på arbejde efter barsel, har hun ingen plads til Alfred.

Peder Udengaard (S), der er næstformand for Aarhus Kommunes børn– og ungeudvalg, mener, at der generelt er et godt serviceniveau i kommunen. I forhold til den konkrete sag sender han "aben" videre til den ansvarlige rådmand, Bünyamin Simsek (V).

- Jeg kan sagtens forstå, at man som forældre stiller krav, og det er vigtigt, at ens barn har det bedst mulige tilbud overhovedet. Det, jeg siger, er, at med den ramme, der er inden for området, burde rådmanden kunne løse opgaven, siger han.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.

02:07

VIDEO: Se Peder Udengaard (S), næstformand for børn- og ungeudvalget i Aarhus Kommune, svare på kritikken. 

Luk video