Løsladt i stor bedragerisag

Alle tre er fortsat sigtet i sagen

Foto: Colourbox

To brødre og deres fætter spiller ifølge Østjyllands Politi så centrale roller i et svindelnetværk, at man torsdag krævede dem varetægtsfængslet.

Men en dommer ved Retten i Aarhus mente ikke, at politiet havde beviser nok til en begrundet mistanke mod de tre. De blev derfor løsladt, og anklagemyndigheden valgte ikke at kære løsladelsen til landsretten. De tre er dog fortsat sigtet i sagen.

Løsladelsen sker, efter at politiet onsdag gennemførte en større aktion, hvor 10 adresser blev ransaget, og 15 personer blev afhørt i en sag om svindel med udenlandske kreditkort, der er blevet brugt til køb af rejser.

Flere af de afhørte er ifølge politiet blevet sigtet, men foreløbig er det altså kun brødrene på 23 og 25 år samt deres 22-årige fætter, som politiet krævede fængslet. Dog eftersøger politiet endnu en mand, som kan se frem til et krav om fængsling.

Politiet oplyser, at 50 personer i den kommende tid kan forvente et besøg fra politiet, som er interesseret i at høre om deres rolle i sagen.

Se: Omfattende bedragerisag

- Der er tale om personer, som, vi tror, har købt nogle af de her billetter. Måske har de endda handlet i god tro og betalt fuld pris. Det er noget af det, som vi skal have afklaret, sagde efterforskningsleder Jens Espensen fra lokalpolitiet i Aarhus Vest.

Allerede nu kan politiet oplyse, at flere end halvdelen af de 50 kan se frem til at blive sigtet i sagen.

Svindelsagen drejer sig om bestilling af rejser, som er blevet betalt med udenlandske kreditkort, der har været stjålet. Rejserne er ifølge politiet både blevet foretaget af de mistænkte selv og af personer, som har betalt dem for at bestille rejserne.

Østjyllands Politi oplyser, at svindelen med kreditkort indtil videre har kostet et enkelt rejseselskab mere end 400.000 kroner.

Ud over køb af rejser er de stjålne kreditkort ifølge politiet blevet brugt til at købe tøj og elektroniske gavekort over nettet.

I forbindelse med onsdagens ransagninger har politiet beslaglagt flere computere, som nu skal granskes for nye spor og bevismateriale i sagen.

Politiet oplyser, at man har en forventning om, at gennemgangen af computernes indhold vil føre til nye sager.