Kørekursus for seniorbilister

Kommunen vil holde de ældre bilisters hjul i gang

I Randers vil kommunen have de ældre bilister til at fortsætte med at sidde bag rattet.

De ældre skal nemlig stadig kunne køre rundt til familien på indkøb og i sommerhus, selvom fødselsattesten er af ældre dato. Det fortæller DR Østjylland.

Derfor har kommunen taget initiativ til et kørekursus for ældre bilister, der er meget afhængige af at bruge speeder og gearstang.

- Det er et stort tab for mange ældre, hvis de mister deres kørekort, siger konsulent ved Ældre- og Sundhedsafdelingen i Randers Kommune, Erla Buhl.

Fokus på ældre mænd

Det er især en bestemt gruppe, der vil få glæde af et kørekursus. Vi tror, at sådan et projekt vil tale meget til ældre mænd.

- Det er en stor ting i forhold til deres sociale liv, at man kan klare meget mere selv. Jeg tror, at i det øjeblik, der bliver sagt, at du ikke kan få et nyt kørekort, så ændrer ens liv sig væsentligt, siger Erla Buhl.

Med de nuværende regler skal ældre over 70 år til læge og undersøges for at få fornyet kørekortet. Kørekurset i Randers skal derfor hjælpe til at bevare kørefærdighederne, men det er ikke alt. Ud over at være et kørekursus skal det også omhandle trafikregler, praktisk træning med en kørelærer, træning af sanser og den fysiske smidighed og have fokus på medicinkørsel, siger Erla Buhl.

Randers Kommune vil søge Trygfonden om 500.000 kroner til projektet, der skal vare i to år, hvor 200 ældre kan komme gratis på kursus.