Kødproducent overvejer at bruge kødklister

Danish Crown med hovedsæde i Randers har endnu ikke taget stilling til, om man vil tilsætte det såkaldte kødklister i produkterne.

Kommunikationsdirektør Anne Villemoes siger, at selskabet slet ikke har forberedt sig på den situation, at enzymet thrombin nu kan anvendes i forædlede kødprodukter.

- Det her er noget, vi skal se på. Om enzymet kan være til gavn i produktionen og være til gavn for forbrugerne. Vi vil undersøge, om der kan være en idé i at bruge det, siger Anne Villemoes.

Hun siger, at koncernen vil følge fagkundskaben, før der træffes nogen beslutning.

Danish Crown vil undersøge mulige gavnlige effekter som f.eks., at bindemidlet kan erstatte noget af den salt, der også bruges som bindemiddel i kødprodukter.

- Vi har taget os til hovedet over debatten, hvor man har talt om brug af "affaldskød" eller "restprodukter". Allerede i dag bruger vi alt på en gris, og brugen af dette enzym vil i givet fald blot være en anden måde at sammensætte færdigvarerne på, siger Anne Villemoes.

Direktør og bromatolog Lars Hinrichsen i Danish Meat Research Institute er ikke bekymret for brugen af enzymet.

- Det er helt ufarligt. Der er ikke noget fremmed i det her.

Man bruger nogle komponenter, som kommer fra fødevarer og dyr på en ny måde, siger Lars Hinrichsen til politiken.dk. Han kan sagtens forestille sig, at "klistermetoden" vil betyde nye produkter på markedet.

- Det vil opstå nye muligheder som at lave en mere mager og mere sund nakkekotelet uden så meget fedt, siger han.