Kjær: Jeg har intet at gøre med bedrag

Henriette Kjær ønsker ikke at kommentere samlevers bedrageri

Foto: Konservative

Den detroniserede toppolitiker for De Konservative, Henriette Kjær, kommer nu med den første udmelding, efter at hendes samlever Erik Skov Pedersen er blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk for flere millioner.

Her benytter Kjær lejligheden til at lægge afstand til sagen og samtidig understrege, at hun ikke vil tale med pressen.

- Jeg skal hermed oplyse, at jeg ikke har nogen kommentarer til varetægtsfængslingen af min samlever Erik Skov Pedersen, da jeg for det første ikke har noget med sagen at gøre, og for det andet betragter det som en privat sag, siger Henriette Kjær i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Jeg har i det hele taget ingen kommentarer til mit privatliv. Jeg besvarer derfor ikke henvendelser fra pressen om disse spørgsmål, fortsætter hun.

Erik Skov Pedersen er sigtet for dokumentfalsk og bedrageri for godt 6 millioner kroner i forbindelse med en ejendomsinvestering.

Han har tilstået bedrageri for så vidt angår de 2,4 millioner kroner.

Mediernes massive fokus på Erik Skov Pedersen og Henriette Kjærs privatøkonomi fik i januar den konservative politiker til at trække sig fra posterne som politisk ordfører og gruppeformand.

Samtidig meddelte hun, at hun ikke stiller op til Folketinget ved næste valg.

Senere på dagen tirsdag blev Henriette Kjær mødt af et massivt presseopbud efter De Konservatives gruppemøde. Her ønskede hun hverken at kommentere hendes mands bedrageri, eller om hun har i sinde at tage orlov fra Folketinget.