Kære aarhusianer: Flyt!

Skanderborg vil tiltrække nye beboere

Skanderborg-området skal i endnu højere grad appellere til unge aarhusianere, når de flytter ud af lejligheden og tager fat på familielivet.

Det mener Skanderborg Kommune, der netop har fået lavet en analyse af, hvad kommunen kan gøre for at appellere til unge børnefamilier.

Ifølge den nye analyse er mange familier i dag forsigtige med at vælge ny bolig. De flytter først, når både mor og far har fået fast job efter studiet i Aarhus.

Billedet vil dog ændre sig, forventer Skanderborg Kommune. Derfor skal blandt andet infrastrukturen og udbuddet af boliger i Skanderborg-området være attraktivt for mulige tilflyttere.

Se: Skanderborgs guldkyst

- Vi skal være klar den dag, flyttemønstrene igen ændrer sig og udnytte, at vores byer er forstæder til den vestdanske metropol. Det tager kun 15 minutter at komme til Aarhus, og Hørning, Galten-Skovby, Skanderborg og Ry har hver især noget særligt at tilbyde tilflyttere, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en pressemeddelelse.

- Bosætningsanalysen giver os et rigtigt godt grundlag for at lægge en strategi for udvikling af bosætningsmulighederne i vores byer, herunder udvikling af infrastrukturen og boligudbuddet.

Det er virksomheden Fremforsk, der står bag den nye bosætningsanalyse. Analysen blev præsenteret for politikerne i Skanderborg Byråd i weekenden.