Jubler over fusion

- Fusion af Ingeniørhøjskolen og Aarhus Universitet vil sikre flere og bedre ingeniører

Onsdagens nyhed om en kommende fusion mellem Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Aarhus er opfyldelsen af et længe næret ønske. Og den høster bifald hos både borgmester i Aarhus Nicolai Wammen og regionsrådsformand Bent Hansen, skirver de to i en fælles pressemeddelelse.

- Det er en super nyhed for Aarhus' uddannelses- og erhvervsliv, skriver Aarhusborgmester Nicolai Wammen:

- Det vil uden tvivl styrke Aarhus' position som videnby. Fusionen vil skabe et helt nyt og stærkere fagligt miljø, der kan bygge videre på det eksisterende samarbejde mellem de to institutioner. Det betyder højere kvalitet af ingeniøruddannelserne i det midtjyske og matcher erhvervslivets efterspørgsel på ingeniører. Fusionen er et stærkt bidrag til fortsat vækst og udvikling af erhvervslivet både i Aarhus og i regionen.

 Formand for regionsrådet i Region Midtjylland Bent Hansen:

- Det er så vigtigt, at vi kan tilbyde de unge de bedste uddannelser - og uddannelser på et højt niveau. Jeg er sikker på, at fusionen vil gøre det lettere både at tiltrække flere unge til ingeniørfaget og at fastholde de dygtigste studerende og færdiguddannede kandidater i regionen. 

Han tilføjer, at fusionen vil spille en afgørende rolle for virksomhedernes adgang til ingeniører, eksempelvis inden for vindenergi og fødevarer, men også inden for det højt specialiserede sundhedsvæsen. Erfaringerne viser nemlig, at størstedelen af de nyuddannede kandidater bliver i det område, hvor de er uddannet.

Med en fusion samles alle ingeniørfaglige uddannelser i Aarhus på Aarhus Universitet, der herefter vil udbyde både diplomingeniør-, civilingeniør-­ og ph.d.-uddannelser på ingeniørområdet. Formålet med fusionen er at sikre flere og bedre ingeniører i Østjylland og at styrke sammenhængen mellem ingeniør­uddannelser på forskellige niveauer, den tekniske forskning og kontakten til erhvervslivet.