International katteudstilling: i Aarhus: Håber på 800 gæster

I weekenden afholder Jydsk Racekatte Klub international udstilling. Formand Susanne Wehnert håber på dobbelt så mange publikummer som normalt

Foto: Colourbox

Norsk skovkat, Européen og kæmpekatten Maine Coon er blandt trækplastrene i den kommende weekend, når Jydsk Racekatte Klub inviterer publikum inden for til international udstilling hos Århus Firma Sport, Paludan-Müllersvej 110.

Udstillingen omfatter blandt andet mange hundrede katte og kyndige dommere fra Norge, Tyskland, Holland, Østrig og Danmark, og lørdag byder programmet blandt andet på et specielt Breed Best In Show for Norsk Skovkat med over 50 deltagende katte af racen samt et specialshow for Européen - kendt fra blandt andet Whiskas-reklamer. Søndag vil der være fokus på kæmpekatten Maine Coon.

Susanne Wehnert er formand for Jydsk Racekatte Klub, og hun håber på, at kombinationen af weekendens program samt beliggenheden i Aarhus får publikumstallet til at stige.

- Vi har tidligere afholdt udstillinger i mindre byer som Vorbasse, Vamdrup og Brædstrup, som er mindre byer med en rimelig størrelse hal, men nu har vi valgt at rykke til Aarhus. Det får forhåbentlig den betydning, at vi kommer op på 500-800 publikummer i løbet af weekenden - vi plejer at trække det halve, lyder det fra Susanne Wehnert.

To katte blev til 280 for Mariann

650 katte skal bedømmes

Hun har været med til at arrangere seks udstillinger om året i de seneste otte år, og hun ser frem til endnu en weekend i racekattenes tegn.

- Først og fremmest er det vigtigt for os, at det bliver et hyggeligt arrangement, for der er meget socialt i at være en del af en udstilling og være sammen med andre kattetosser. Der vil være meget at kigge på for publikum, for vi skal have bedømt 650 katte, og der vil være flere katte af de pågældende racer og flere farver, end man normalt vil se. Der vil for eksempel være europæisk korthåret, der er en lillebitte race, og det er fuldstændig uhørt, at der er tilmeldt 45 af den race, forklarer Susanne Wehnert.

Der vil være rig mulighed for at få råd og vejledning om alt fra foder til pelspleje samt købe udstyr, foder og lejetøj hos de mange stande.