Indras store kærlighed
Sangeringen Indra elsker mad. Se nogle af hendes opskrifter her.
For sangeringen Indra er mad en af de helt store kærligheder.
Her er der et par udvalgte opskrifter på nogle af hendes favoritter.
Se portræt af Indra øverst på siden.
Opskriften er til 4 personer.
Sorte Bønner:
- 2 dåser sorte bønner
- 1 dåse pureret tomat sauce
- 1 tsk tomatpuré
- 5 spsk sofrito ( se opskruft nedenfor)
- 2 spsk oliven olie
- smag til med salt og peber
- 1 spsk knust hvidløg
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
Varm olien i en gryde. Tilføj sofrito, knust hvidløg og tomatpuré. Omrøres ind til blended i retten. Tilsæt to dåser af sorte bønner.
Omrøres indtil sammenblanding. Tilsæt purerede tomat sauce. Rør igen.
Tilsæt alle krydderierne og rør rundt. Sæt komfuret på medium varme og put låg på gryden. Tjek hver 10 minutter så bønnerne bliver rørt godt op fra bunden af gryden, hvor de har tendens til at bosætte sig. Tilsæt salt og peber.
Lad det koge i mindst 45 minutter.
Sofrito
anvendes som grundelement ved næsten alle puertoricanske retter, for at bibringe smag/aroma.
Lav sofrito før du starter på bønnerne.
- 10 stilke af koriander
- 1 ½ grøn peberfrugt
- 10 fed hvidløg
- 2 mellemstore løg
Bland ingredienserne sammen med en smule vand, saften af halvdelen af en lime, og 1 spsk olivenolie.
Gule Ris:
- 3 kopper Basmati hvide ris, skyllet.
- 4 kopper vand
- 2 spsk sofrito
- 2 spsk olivenolie
- 1 teskefuld salt
- ½ kop af pureret tomat sauce
- ½ g Safran
Varm olien op i gryden på medium varme, tilsæt Safran, sofrito, pureret tomat sauce og salt. Omrør i 1 minut. Tilsæt skyllet hvide ris. Rør et par minutter, så risen får farven af krydderiblandingen. Safran, og tomatsauce. Tilføj 4 & ½ kopper kogt vand og lad det simre på medium til lav varme indtil risen er ?mør?. Tilsæt salt og peber.
Sauterede rejer med løg og champignon:
- Flåede og rensede 300-350 gram rejer
- 1 skiveskåret mellemstort løg
- Svampe i skiver (så mange som du ønsker at tilføje)
- 1 spsk af knust hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- ¼ kop hvidvin
Varm panden med olivenolie på medium varme, tilsæt salt og peber, og knust hvidløg. Rør rundt i et halvt minut.
Tilfør løg. Rør rundt indtil løget bliver glasagtig. Skru? op for varmen og tilsæt svampe. Rør rundt indtil svampene er blødgjort og løgene er blevet mere brune. Tilføj rejer. Rør rundt indtil rejerne er lyserøde, og tæt på at blive færdig. Tilsæt hvidvin, skru? op til medium varme og rør indtil hvidvinen koger ind. Tilsæt salt og peber.