Hittebarns mor fundet

Kvinde ammede forladt baby. Nu er moren fundet

Foto: Google Maps

25-årige Maria Sacha Kristensen fra Horsens var på vej hjem fra ferie den 28. juni, da hun pludselig opdagede en forladt baby i vejkanten på vej til lufthavnen i den tyrkiske by Kusadasi.

Maria Sacha Kristensen var på det tidspunkt gravid i 31. uge og kom den lille afkræftede pige til undsætning ved at amme hende.

Dengang sagde den vordende mor til Horsens Folkeblad:  
- Hun var helt livløs. Vi vaskede hende med koldt vand i ansigtet, men kunne slet ikke få liv i hende. Jeg tænkte, at jeg måtte prøve, om min mælk var klar. Der gik lang tid, hvor hun ikke tog imod, men jeg blev ved med at presse hende, indtil det til sidst lykkedes. Det tog sin tid, men til sidst spise hun så godt, at hun genvandt kuløren og kræfterne.

Mor meldte sig selv
Nu er der kommet klarhed over barnets skæbne, skriver Horsens Folkeblad. Hittebarnets biologiske mor meldte sig nemlig til de tyrkiske myndigheder kort tid efter den lille pige var blevet fundet.

- Det er en ung kvinde, der læser på universitetet. Hun har haft en kæreste, familien ikke kendte til, og er altså blevet gravid uden for ægteskab. Det er ikke velset i Tyrkiet, så hun har jo nok ment, at det var den eneste udvej, hun havde, siger Maria Sacha Kristensen om barnets mor til Horsens Folkeblad.

Den unge kvinde står til et retsligt efterspil i Tyrkiet og den lille pige er blevet adopteret af en tyrkisk familie.

Hun siger, hun er glad for, at barnet overlevede, og at det har fået en adoptivfamilie. Jeg forstår bare ikke, hvorfor hun ikke gav barnet fra sig til adoption med det samme, siger Maria Sacha Kristensen.