Her er Årets Landsby

Nørager hædret med landsbypris

Blandt de ti kandidater anbefaler dommerkomiteen Nørager i Norddjurs Kommune som modtager af Region Midtjyllands Landsbypris 2013. Det skyldes blandt andet landsbyens borgerejede Nørager Udviklingsselskab og et lokalt engageret erhvervsliv.

De er bare 286 sjæle i Nørager, og de har satset en halv million kroner på at redde deres købmandsbutik, investeret i en børnehave til 34 børn og pustet nyt liv i deres forsamlingshus.

Det er bare nogle af de tiltag, der sammenholdt med byens uanselige størrelse har imponeret dommerkomitéen så meget, at den nu peger på Nørager i Norddjurs Kommune som modtager af Region Midtjyllands Landsbypris 2013.

Høj kvalitet

Dommerkomiteens anbefalinger er netop onsdag blevet drøftet i regionsrådets rådgivende udvalg for regional udvikling.

- Når der så skal udpeges én vinder, er vi enige med dommerkomiteen i at anbefale Nørager, siger formanden for udvalget Gert Schou i en pressemeddelelse.

Han har blandt andet hæftet sig ved, at de lokale erhvervsvirksomheder involverer sig i landsbylivet og dermed tager medansvar for udviklingen.

Det er regionsrådet, der udpeger prismodtageren på sit møde 27. februar. Prisen uddeles ved en festlig sammenkomst for alle landsbyens borgere i løbet af maj 2013.