Hash-razzia på skole i Risskov

Forældre bekymrede for misbrug og salg af hash

Strandskolen i Risskov i Aarhus er blevet udsat for hash-razzia. Et privat vagtselskab og en narkohund gennemsøgte i sidste uge skolen efter mistanke fra bekymrede forældre om salg og misbrug af hash.

Det var 8. og 9. klasse på Strandskolen der fik sig noget af en overraskelse lige inden vinterferien, da vagtselskabet og narkohunden kom på besøg.

- Som skolebestyrelse bliver vi nødt til at tage sådan noget alvorligt. Så vi talte med de sociale myndigheder og politiet, hvorefter vi blev enige om at sætte et vagtselskab med en narkohund til at gennemsøge de ældste klasser, siger Gitte Vieland Voigt, formand for skolebestyrelsen på Strandskolen til JP Aarhus.

Forældrene var inden razziaen bekymrede over, at der angiveligt skulle have fundet hashandel og misbrug sted på skolen. De havde derfor haft uformelle samtaler med politiet inden razziaen, men da henvendelserne ikke var konkrete, valgte politiet ikke selv at foretage razziaen, men satte i stedet et privat vagtselskab på sagen.

Reagerede på en jakke

Hunden reagerede på en af drengenes jakker, men fandt ikke noget hash. Hunden kan lugte, hvis noget har været i kontakt med rusmidlet inden for et par uger.

- Drengens forklaring var, at jakken havde været lånt ud for nogle uger siden, og den forklaring har vi foreløbig købt. Men vi har gjort drengens forældre opmærksomme på, at hunden reagerede på jakken, siger Susanne Kjeldal Jensen, skoleleder på Strandskolen.

Selvom der ikke blev fundet hash, har Strandskolen tænkt sig at fortsætte kontrollen af eleverne.