Glemt stearinlys satte ild i frokoststue ved sognegård

Østjyllands Brandvæsen slukkede tirsdag eftermiddag en brand i Malling

Foto: Google Maps

Et glemt stearinlys på et bord var tirsdag formentlig årsagen til, at der udbrød brand i en bygning ved Malling Kirke og Sognegård, oplyser Østjyllands Brandvæsen.

Brandvæsnet på stationen i Odder fik meldingen om branden ved sognegården ved Malling Kirkevej og Lundshøjgårdsvej klokken cirka 15.30 tirsdag eftermiddag og rykkede ud til Malling, der ligger mellem Aarhus og Odder.

- Der kom rød op fra skorstenen, og alle vinduerne var næsten helt sorte, men man kunne se flammerne inde bag ruderne, siger indsatsleder Kim Mildahl fra Østjyllands Brandvæsen, station Odder.

Læs også Madlavning gik så galt, at tre brandbiler rykkede ud

Han fortæller, at branden var opstået i en slags frokoststue, hvor et glemt stearinlys, som stod direkte på et bord, formentlig og uheldigvis satte ild til inventaret.

- Branden var begrænset til det rum. Dørene var lukket, og derfor kunne ilden ikke udvikle sig yderligere, siger Kim Mildahl.

Han fortæller, at hele bygningen, som frokoststuen ligger i, er sodskadet, og at alt inventar i selve frokoststuen er ødelagt. 

Læs også Brand i Aarhus Nord: En beboer til tjek på sygehuset

I løbet af en times tid havde brandfolkene fået styr på branden og påbegyndt udluftningen, og ved cirka 16.45-tiden kunne de igen forlade stedet.

Ingen personer kom til skade ved branden.