Kasper Fisker: Når jeg tager Randers-trøjen på, bliver jeg en anden

Nick Horup har mødt Kasper Fisker til en lang snak om blandt andet værdier, religion og politik - og hvorfor han aldrig vil skifte til AGF

23:16

Kasper Fisker er en fodboldspiller, der trækker overskrifter. 

Oftest på grund af sit enestående spil på banen som Randers FC's kreative omdrejningspunkt, men også for at sige sin mening, hvilket han blandt andet gjorde med sine udtalelser om AGF og Mustafa Amini op til sidste uges østjyske lokalderby.

Læs også Kasper Fisker før lokalbrag mod AGF: Jeg kan ikke lide Musti

Nick Horup satte Randers' nummer 16 stævne på BioNutria Park til en lang snak om personen bag udtalelserne. En snak, der blandt andet kom ind på værdier, politik og religion.

Men når jeg trækker i den her Randers-trøje, så er jeg måske også et andet menneske. For så drejer det sig om at vinde.

Kasper Fisker

- Jeg har ikke nogen skarpe holdninger til, om man skal være kristen eller det ene eller det andet. Jeg synes, vi alle sammen skal være ens og behandle hinanden rigtig, rigtig godt. Og i bund og grund føler jeg mig som et godt og sympatisk menneske, selvom der er mange, der nu synes, jeg er usympatisk, lyder det fra Kasper Fisker.

Han fortryder ikke, at han brugte ordet "had" om AGF, for når han bruger det ord, er det et udtryk for en opdragelse i fodboldmiljøet, hvor ordet bliver brugt uge efter uge verden over. 

Læs også Fodboldbosser i ophedet Amini-debat

- Jeg er i bund og grund en lille socialdemokrat, næsten lige før jeg er helt ovre ved Enhedslisten. Så jeg går virkelig ud fra, at alle er ens, og alle skal behandles med respekt. Men når jeg trækker i den her Randers-trøje, så er jeg måske også et andet menneske. For så drejer det sig om at vinde, og der kommer sindssygt mange følelser, fortæller han, inden han uddyber.

- Lige så meget som jeg kan elske Randers, elske vores hjemmepublikum og elske at vinde, lige så meget kan jeg også hade at tabe - og især hvis vi taber til AGF. Så gør det ekstra ondt.

Vendte "hjem" til Randers

Kasper Fisker fik sin Superliga-debut for Randers FC tilbage i 2007, men da han ikke slog igennem i klubben, drog han til Skive og senere til Hobro. I 2014 vendte han så "hjem" til Randers og er efterhånden blevet holdets nok største profil.

Læs også Randers FC-midt: Gi' os AGF i kvartfinalen!

Og selvom han har rødderne dybt plantet i Randers og ikke mindst i Nørager på Djursland, hvor han er vokset op, så vil han gerne prøve lykken andre steder - dog med én undtagelse.

 - Jeg skal ikke være hellig og sige, at jeg er mega meget klubmand, og at jeg kun vil spille for Randers FC resten af mit liv. Jeg er godt klar over, at fodbolden er andet end bare at spille for én klub, og der er også noget forretning og karriere i det. Og det er jeg fuldstændig klar over. Så jeg er da også klar til at tage skridtet videre, bare ikke 30 kilometer sydpå, siger Kasper Fisker og afslører blandt andet, at et fodboldeventyr til Italien er den store drøm.

Hør hele Nick Horups nære interview med Kasper Fisker i videoen øverst på siden.

Herunder kan du se hele denne uges udgave af Fodbold med Horup, hvor bølgerne mildt sagt gik højt mellem klubdirektørerne Jacob Nielsen og Michael Gravgaard.