Fire millioner kroner til fjernvarmekunder

Mild vinter kommer flere fjernvarmekunder i Horsens til gode

Fjernvarme Horsens skal samlet betale fire millioner kroner tilbage til deres kunder som følge af en mild vinter, hvor der ikke blevet skruet så meget op for varmen, som i de senere år.

De i alt 8.200 fjernvarmekunder har samlet set brugt fem procent mindre varme end året før, og derfor skal de nu have penge tilbage. 

Det er dog langt fra alle kunder, der får penge tilbage. Det fordeler sig nemlig sådan, at Horsens Fjernvarme skal betale 8,7 millioner kroner tilbage, mens der også bliver sendt ekstraopkrævninger ud på 4,7 millioner kroner til de, der trods den milde vinter har skruet godt op for varmen.

Fjernvarme Horsens er et resultat af en fusion, og den er kommet kunderne til gode, mener direktøren.

- Over de seneste to år er varmeregningen faldet med ca. 13 pct. i det gamle Horsens Varmeværk-område og med cirka 27 procent i Dagnæs-Bækkelund. Det skyldes blandt andet stordriftsfordele i forbindelse med fusionen samt en række effektiviseringer i den daglige drift og på kraftvarmeværket, siger direktør Christian Niederbockstruck i en pressemeddelelse. 

Tilbagebetalingen af pengene vil foregå på den måde, at pengene bliver modregnet i en af de kommende aconto-opkrævninger.