Festligt og fredeligt nytår

Kun ganske få voldssager i Østjylland

01:32

1 af 2

Det gik fredeligt for sig, da østjyderne onsdag aften sagde farvel til 2014 og goddag til det nye år.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi efter en aften og nat med få voldssager og kun en enkelt alvorlig brand.

Der er heller ingen meldinger om alvorlige fyrværkeriskader i Østjyllands Politikreds. Dermed er billedet i Østjylland helt anderledes end lidt længere mod nord. Nytårsnat blev tre personer dræbt af krysantemumbomber nær Mariager i Randers' nordlige opland.

Se: Blodigt nytår: Tre dræbt

I løbet af aftenen og natten har politiet sigtet en 26-årig kvinde for vold, efter at hun kastede et glas i ansigtet på en ansat på det aarhusianske diskotek Train.

På Nørrebrogade ikke langt derfra flækkede en 18-årig mand et øjenbryn, efter at han blev slået i ansigtet af en ukendt gerningsmand.

Ifølge politiet er to voldssager på en nytårsaften dog ikke mere, end hvad der er på en normal julefrokostnat tidligere i december.

Se: Voldsom brand nytårsnat

- Det har været et stille, fredeligt og festligt nytår. Sidste år var det også en rolig nytårsaften, så det er en rigtig god tendens, siger vagtchef Bo Christensen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Foruden de to voldssager i Aarhus har flere personer været i klammeri. Ingen af sagerne er dog så alvorlige, at politiet betegner dem som vold.

- Men der kan selvfølgelig komme flere anmeldelser, efterhånden som folk står op. Det ved vi ikke endnu, forklarer vagtchef Bo Christensen.

I løbet af aftenen og natten har der været flere mindre brande, særligt i Aarhus-området. Kun en enkelt af brandene betegnes dog som alvorlig.

Se: Vred kvinde kastede glas

I Beder syd for Aarhus udbrændte en bygning i Jordbrugets UddannelsesCenter tidligt torsdag morgen. Branden skyldes muligvis fyrværkeri.

Derudover har der været en række mindre containerbrande og andre påsatte brande.

- Så sent som her til morgen var der nogen, der mente, at de skulle sætte ild til nogle juletræer, fortæller vagtchefen.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du på 90 sekunder få et hurtigt overblik over skaderne og oprydningsarbejdet efter nytårsaften.