Festival for de nye stjerneskud i gang: Flere end 200 koncerter venter

SPOT Festival i Aarhus er stedet, hvor du kan spotte alle de nye unge danske talenter. Og den foregår lige nu

02:30

VIDEO: Aarhusianske Gurli Octavia er blandt deltagerne på årets SPOT Festival. Hun skal på få dage komponere 30 minutters ny musik helt fra bunden.

Den årlige SPOT Festival i Aarhus, der nu er i gang, er stedet man skal tage hen, hvis man vil se, hvad der rører sig på den danske musikscene. En af årets deltagere er aarhusianske Gurli Octavia.

Hun optræder med sit eget band, men hun har også fået en ganske særlig opgave på årets festival. Sammen med den argentinske elektroniske musiker Pedro Canale og den svensk/tyrkiske trompetist Ruhi Erdogan skal hun på få dage komponere 30 minutters ny musik helt fra bunden.

Det handler om ens indstilling til det – om man er bange eller tænker åh nej, vi når det ikke, så bliver det sværere.

Ruhi Erdogan, trompetist

- Vi har ikke mødt hinanden før i mandags, men det er sgu gået meget godt. Pedro lavede et beat, og så spillede vi andre ind over det, lyder det fra Gurli Octavia til TV2 ØSTJYLLAND.

Arrangørerne af SPOT Festival vil gerne have, at unge danske talenter lader sig inspirere af musikalske strømninger fra andre lande og har derfor håndplukket de tre og sat dem sammen.

Læs også Ny musikfestival vil skabe kærlighed og hygge i fængsel

- De første timer var de mest vanskelige, fordi nogen lige skal bryde isen, fortæller Pedro Canale.

- Det handler om ens indstilling til det – om man er bange og tænker åh nej, vi når det ikke, så bliver det sværere, supplerer Ruhi Erdogan.

Tager de afgørende skridt

For de tre musikere er SPOT Festival i det hele taget noget ganske særligt. Ud over et nysgerrigt publikum kommer der nemlig mere end 1.000 branchefolk – herunder koncertarrangører fra ind- og udland samt agenter fra pladeselskaber.

- Vi ved, at alle brancheaktørerne er her, og festivalen er en mulighed for nemmere at komme i kontakt med folk fra udlandet, hvis man vil det, siger Gurli Octavia.

Der sker ofte det, at det ikke er lige er den musik, vi havde tænkt ville få opmærksom, som får det.

Gunnar Madsen, daglig leder SPOT Festival

Mange har da også kunnet bruge den østjyske festival som et springbræt til en international karriere.

- Der er mange, vi har oplevet kommer nogle afgørende skridt videre. Og der sker ofte det, at det ikke er lige er den musik, vi havde tænkt ville få opmærksom, som får det, forklarer daglig leder af SPOT Festival Gunnar Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den aarhusianske festival varer frem til på søndag.