Favrskov-politiker tager afstand fra Venstres hårde tone

Byrådsmedlem fra Venstre i Favrskov kritiserer sit parti for retorikken i udlændingedebatten

- Vi skal have stoppet det værdiskred, som er ved at føre Danmark væk fra almindelig medmenneskelighed.

Sådan lyder opråbet fra 10 venstrepolitikere i et debatindlæg i Berlingske i dag. Den ene af dem er Anders G. Christensen, der er byrådsmedlem i Favrskov for Venstre og tidligere borgmester i kommunen. Han er utilfreds med partiets håndtering af udlændingedebatten.

- Jeg vedkender mig grundessensen af den førte politik, men det er retorikken og den måde, den bliver lanceret på, som giver bekymringer. Det er jo med til at skabe en kold og hård tone i debatten, siger Anders G. Christensen.

- Det handler om medmenneskelighed. Jeg er helt på det rene med, at alle, der kommer til Danmark og vil have del i goderne, også må yde, også flygtning og migranter. Men når man begynder at tale om vielsesringe, så går det for langt, siger Anders G. Christensen, der heller ikke har kunnet se et dybere formål med de omdiskuterede flygtningeannoncer, der er blevet bragt i blandt andet libanesiske aviser.

S holder fast i udlængekurs trods R-kritik

Hård tone kan skade integrationen i kommunerne

I Favrskov Kommune skal man tage imod omkring 230 flygtninge og migranter i 2016. Det er dobbelt så mange som sidste år, og tallet kan stadig nå at vokse, pointerer venstremanden.

Anders G. Christensen opfordrer Venstre til at se på opgaven frem for det retoriske. Han frygter, at den hårde tone og 'dem og os-retorikken' kan give integrationsproblemer ude i kommunerne.

- Hvis vi taler os fra hinanden med 'dem' og 'os', så bliver integrationen sværere, hvor der i forvejen er en kæmpe opgave med at integrere de flygtninge, der kommer i meget store tal. Hvis man tror, at dem, der kommer, har dårlige hensigter, og det er jo noget af det værste, og så er alting bare meget sværere, siger Anders G. Christensen.

Vil sende signal til Venstres medlemmer

Anders G. Christensen fortæller, at han godt har set, at statsminister Lars Løkke Rasmussen netop har kaldt udmeldingen, om at ville inddrage flygtninges vielsesringe af stor værdi, en af de største misforståelser.

Men Favrskov-politikeren påpeger også, at der jo normalt ikke kommer røg, før der har været brand, og at han derfor følte, at han i sin position måtte råbe op.

- Den kunne godt være taget internt, men det handler også om at betrygge en lang række Venstre-medlemmer. Det er for at sige, at der stadig er nogen i partiet, der mener sådan her og gerne vil være medmenneskelige, afslutter Favrskov-politikeren.