Farvel bil - goddag cykel

Borgere i tre Randers-byer har taget imod tilbuddet om at låne en pendlercykel

Foto: Randers Kommune

På en flot sommerdag er det ingen sag at hoppe på cyklen og køre af sted til arbejde med vind i håret.

Tanken om ekstra motion og ingen udgifter til brændstof - udover benkraft - har tilsyneladende virket tillokkende på flere pendlere i Randers-området, lyder i dag, torsdag, det fra Randers Kommune.

Siden april har borgerne i Spentrup, Assentoft og Langå fået stillet gratis el-cykler og mountainbikes til rådighed som en del af projektet Hverdagscykling i oplandsbyer.

Se også: Gratis cykler til pendlerfolket

Ifølge kommunen er det et tilbud, som mange har valgt at takke ja til:

- Vi er meget tilfredse med, at borgerne i Assentoft, Langå og Spentrup har taget så godt imod lånecyklerne. Det nye projekt får forhåbentlig endnu flere til at ændre transportvaner til gavn for sundheden og miljøet, siger Birgit Berggrein, som er projektleder for Randers Cykelby, i en pressemeddelelse.

På virksomheden Dermapharm i Fårup er fem medarbejdere hoppet med på vognen. En af dem er Lene Overgaard, som nu har skiftet bilen ud med en cykel.

Hun er nu så begejstret for livet som cyklist, at hun selv har valgt at anskaffe sig en el-cykel:

- Jeg har i den grad vænnet mig til at komme omkring på en cykel. Jeg bruger den til alle mine gøremål. Indkøb, job og fritidsinteresser, siger Lene Overgaard.

Randers Kommune har gennem flere år satset hårdt på at gøre Randers til en cykelby. Tidligere indgik kommunen også samarbejde med virksomheder i det sydlige Randers for at få flere pendlere til at droppe bilen.

Projektet i de tre byer Spentrup, Assentoft og Langå løber til og med 2016 og indebærer, udover udlån af cykler, også nye muligheder for cykelparkering og diodelys i cykelstier.