Færre penge til forebyggelse

Boligforening frygter mere uro

01:47

1 af 2

I Gellerup og Brabrand i Aarhus frygter man mere ballade i fremtiden, fordi den sociale indsats på gadeplan bliver forringet.

De to områder i Aarhus Vest har et blakket ry i forhold til ballade og uroligheder, men man har i de seneste år haft gode erfaringer med gadeplansarbejde i områderne, men nu bliver den indsats skåret kraftigt ned.

Fra næste år bliver de midlertidige tilskud fra staten skåret ned med 50 procent, og selvom Aarhus Kommune har valgt at give to millioner kroner mere for at sikre gadeplansindsatsen, så mangler der stadig fire millioner kroner.

- Vi står simpelthen i en kritisk situation, hvor det enten kan gå rigtig dårligt, hvis bander fra København og Odense etablerer sig i byområderne her i Aarhus, men det kan også gå godt, hvis vi holder fast i den indsats, som vi nu har kørt i nogle år, siger Keld Albrechtsen, der er næstformand i Brabrand Boligforening.

Han frygter for konsekvenserne.

- Der bliver en større risiko for, at kriminaliteten, som vi ellers har fået ned, kommer til at vokse igen, siger Keld Albrechtsen.

Også i byrådet i Aarhus Kommune er der utilfredshed.

- Jeg har det skidt med, at vi skærer i noget, vi faktisk tror på virker. Jeg tror også på, at når vi kommer frem til næste års budget, og hvis vi ser, at det her var håbløst, så er vi nødt til at finde flere penge til området, siger Jette Jensen, der er byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Enhedslisten.

Thomas Medom (SF), der er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, har ikke ønsket at medvirke i et interview om sagen.

Du kan se mere om gadeplansarbejdet i indslaget øverst på siden.