Erstatning for sex-anklager

En 38-årig østjysk kvinde, der i lokalsamfundet har beskyldt sin far for seksuelt misbrug, skal betale erstatning til sin far. Det afgjorde landsretten i dag.

Sagen var anlagt af faderen, fordi han var blevet hængt ud i lokalsamfundet for sexuelt misbrug af datteren, en 38-årig kvinde. Hun skal nu sammen med sin mand betale dagbøder og en torterstatning på 5000 kroner til sin far, oplyser Ritzaus Bureau.

Ægteparret havde fortalt den lokale brugsuddeler, at faderen fire gange havde misbrugt kvinden seksuelt, hvorefter uddeleren fortalte manden, at han var uønsket som kunde i brugsen. I 2001 overfaldt svigersønnen faderen og gav ham tæsk på grund af kvindens beskyldninger.

Det førte til en retssag, hvor svigersønnen i retten forsvarede sin handlemåde med, at svigerfaderen havde misbrugt hustruen. I begge tilfælde mener Vestre Landsret, at der er tale om udbredelse af falske anklager i en sådan grad, at der er tale om en overtrædelse af straffeloven.

Både far og datter bor i samme lille østjyske by, men har ingen kontakt med hinanden, siden datteren flyttede hjemmefra i 1980.

I 2000 fik kvinden en psykisk krise, og gik til behandling hos en psykolog. Under disse behandlinger dukkede barndomserindringer op, og hun mente at kunne huske, at faderen havde misbrugt hende fire gange.