Dyr bommert af Jakob Fuglsang

Ærgrer sig efter tidstab på ét minut

Noget overraskende kom tirsdagens 16. etape til at koste den silkeborgensiske kaptajn hos Astana, Jakob Fuglsang, et tidstab på ét minut. Og efterfølgende måtte danskeren erkende, at det var hans egen fejl.

- Jeg havde sagt på forhånd, at Joaquin Rodriguez var en af dem, der kunne gå forbi mig i klassementet. Men måden, det sker på, er ærgerlig, erkender Jakob Fuglsang, der faldt én plads tilbage i klassementet til en 8. plads.

Umiddelbart så man Katusha-holdet med Joaquim Rodriguez i spidsen gå frem i gruppen med løbets førende klassement-ryttere og sætte et højt tempo op ad sidste stigning til Col de Manse. I den forcering blev flere ryttere sat, og én af dem var Jakob Fuglsang.

- Jeg sidder egentlig fremme, men tager den forkerte vej rundt i en rundkørsel på nedkørslen, hvor jeg følger Cadel Evans rundt i rundkørslen. Vi tager den lange vej og mister 100 pladser eller noget i den stil. Det forsøger jeg at råde bod på i starten af stigningen og kommer frem til fronten igen, men er lidt presset allerede. Og så starter Katusha med at køre. Der mangler jeg det sidste for at kunne sidde med, erkender Jakob Fuglsang til TV 2.

Se: Fuglsang: Stor chance misset

Han indrømmer også, at det kom bag på ham, at tempoet op ad etapens sidste stigning blev så voldsomt, som det gjorde.

- Katusha overraskede ved at køre så hårdt på den stigning. Jeg troede, vi skulle køre i lidt mere humant tempo op over. Men sådan blev det ikke, siger Jakob Fuglsang.

Han er nu nummer otte i klassementet, 7,22 minutter efter førende Chris Froome og 11 sekunder efter Katushas Rodriguez, der overtog Fuglsangs syvendeplads via sit angreb.