DR flytter 100 arbejdspladser til Aarhus

Jacob Bundsgaard ser flere muligheder i Danmarks Radios flytning af arbejdspladser

Foto: Colourbox

Foto: Claus Fisker - Scanpix

1 af 2

Onsdag er det kommet frem, at DR rykker over 100 stillinger fra København til Aarhus. Det er redaktionerne Sporten og Vejret samt enkelte programmer, der fremover skal høre hjemme i Aarhus. Nyheden vækker begejstring hos borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- Det er altid positivt med nye arbejdspladser i byen, men i det her tilfælde kan vi samtidig glæde os over, at et stærkere DR i Aarhus vil gavne både journalistikken og tv- og filmproduktionen i byen og samtidig styrke Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og byens levende mediemiljø, som også universitetet og Filmby Aarhus er en del af, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Han tror, at flytningen af jobs vil få betydning for ikke kun Aarhus.

Positivt for hele regionen

- Styrkelsen af DR i Aarhus er et solidt bidrag til den udvikling, vi i disse år oplever i Aarhus og vil have en positiv afsmittende effekt på hele regionen. Mange af medarbejderne vil utvivlsomt allerede kende byen, men vi vil naturligvis gøre vores for at tage godt imod dem og være DR behjælpelig med processen, hvor vi kan, siger borgmesteren.

Også Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), hilser de nye arbejdspladser velkommen.

Udover DR Sporten og Vejret flyttes også videnskabsredaktionen væk fra hovedstaden - nærmere bestemt til Aalborg. I alt er der tale om cirka 140 jobs, der rykker til Jylland.