Brugte spiller ulovligt

Randers FC får sandsynligvis medhold i protest

Foto: fotograf-randers.com

Esbjerg kan muligvis se frem til en straf for ulovlig brug af forsvarsspilleren Ryan Johnson Laursen i Superligaen.

Randers FC har protesteret over, at den vestjyske klub benyttede Johnson Laursen i et opgør den 17. april på Blue Water Arena i Esbjerg.

Forsvarsspilleren var sandsynligvis i karantæne til den pågældende kamp efter advarsler i kampe mod Viborg FF og FC Nordsjælland, som tilsammen havde udløst 10 strafpoint.

Ryan Johnson Laursen, der skiftede til Esbjerg fra Lyngby i vinterpausen, havde i forvejen seks strafpoint fra sin tidligere klub.

16 strafpoint vil normalt udløse en spilledags karantæne, men Esbjerg hævder, at klubben ikke var opmærksom på dette, da Dansk Boldspil-Union (DBU) - modsat normal procedure - ikke havde oplyst klubben om, at Ryan Johnson Laursen var i karantæne.

- Vi er blevet gjort opmærksom på, at Randers FC har indgivet en protest til DBU over vores brug af Ryan Johnson Laursen, og at vi formentlig har benyttet ham ulovligt i den indbyrdes kamp.

- Vi har til morgen orienteret DBU om sagen og har i forbindelse med lørdagens træning orienteret spillertruppen, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen i en pressemeddelelse.

Kampen mellem Esbjerg og Randers FC endte 2-2.