Brandvæsen fik melding om fastklemt kvinde foran skadestue

Østjyllands Brandvæsen blev tilkaldt en noget anderledes opgave mandag morgen

Episoden udspillede sig umiddelbart foran skadestuen i Aarhus, Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

Grimme trafikuheld betyder ofte, at Østjyllands Brandvæsen bliver tilkaldt for at skære folk fri.

Mandag morgen kl. 8.50 fik Østjyllands Brandvæsen netop en sådan melding om, at en person var fastklemt foran skadestuen på Nørrebrogade i Aarhus.

- Vi fik den her anmeldelse, om det vi kalder en teknisk fastklemt nede foran skadestuen. Det viser sig, at det er en kvinde, som tidligere på morgenen har været involveret i et færdselsuheld. Hun har derefter sat sig ind i en anden personbil, hvor føreren har kørt hende til skadestuen. Da de når frem, har hun så ondt i nakke og skulder, at de slår alarm, fortæller vagthavende indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen Johnny Damgård til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vi har prøvet det før, og det er selvfølgelig lidt fjollet, at man skal skære i en bil, hvor dørene sagtens kan åbnes.

Johnny Damgård, vagthavende indsatsleder

Det hører til sjældenhederne, at brandvæsenet bliver kaldt ud til sager af sådan en karakter. Når det sker, at en person i første omgang selv står ud af en havareret bil og sætter sig ind i en anden bil, er det ofte for at få varmen.

Ti minutter efter et uheld kan man pludselig få ondt, og så er man jo allerede i den anden bil. Det kan også være, at en falckredder eller læge kommer og tilser én og trykker på eksempelvis nakke, og så bliver man klar over, at der kan være sket større skade end først antaget. 

I værste fald kan en episode med en teknisk fastklemt person ende med, at man bliver nødt til at skære taget eller andet af en bil, som der egentlig ikke har været en del af det oprindelige færdselsuheld.

Læs også Brandvæsnet rykkede ud til kompliceret brand i Viby

- Vi har prøvet det før, og det er selvfølgelig lidt fjollet, at man skal skære i en bil, hvor dørene sagtens kan åbnes. Der går en vandrehistorie om, at man engang blev nødt til at skære taget af en politibil, men jeg ved ikke om det er sandt, forklarer Johnny Damgård til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kvinden fik en halskrave på, og hun blev derefter hjulpet ud af bilen. Så i dette tilfælde blev det altså ikke nødvendigt at finde værktøjet frem.

Kvinden blev tilset på skadestuen, og meldingerne lyder på, at hun heldigvis ikke er kommet alvorligt til skade.