Borgmestre glæder sig

Ser frem til nyt tilslutningsanlæg ved motorvej

De nye til- og frakørselsramper fra kommunevejen Høgemosevej til Djurslandmotorvejen. Foto: Bjarne Sig Jensen

Borgmestrene i Aarhus og Favrskov glæder sig over, at et nyt tilslutningsanlæg til og fra Djurslandsmotorvejen nu er klar til indvielse.

 

Tirsdag den 18. juni indvier transportminister Henrik Dam Kristensen (S) sammen med borgmestrene fra Aarhus og Favrskov Kommuner det nye tilslutningsanlæg med østvendte ramper ved Høgemosevej. Dermed lettes turen til Djursland fra Favrskov og den nordlige del af Aarhus betragteligt - og det gælder naturligvis også den modsatte vej.

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), er glad for, at tilkørslen ved Søften nu er klar til åbning.

- Jeg glæder mig til, at vores borgere og virksomheder kan tage tilslutningsanlægget i brug og hver dag slippe for de mange ekstra kilometer. Jeg er stolt af det samarbejde, der har været mellem borgere, erhvervsliv og politikere i både Favrskov og Aarhus Kommuner. Ramperne er det synlige bevis på, at det nytter at arbejde sammen for en fælles sag, siger Nils Borring i en pressemeddelelse.

Slipper for en daglig omvej

Også borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (A), ser frem til en bedre afvikling af trafikken i området.

- Når de nye tilkørselsramper bliver indviet, vil det straks blive meget lettere at køre mellem Djursland og det nordlige Aarhus - og mange slipper nu for en daglig omvej. Jeg er overbevist om, at det er en rigtig stor hjælp for både borgere og erhvervsliv i Aarhus og Favrskov Kommuner, siger Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen.

 

Siden Djurslandmotorvejen åbnede i 2010 har bilister fra Favrskov og en del af det nordlige Aarhus været nødt til at køre en større omvej omkring Århus Nord for at komme til og fra Djursland. Særligt for erhvervslivet har omvejen været til stor gene.

Folketinget afsatte 22,1 millioner kroner til tilslutningsanlægget i november 2010. Den sidste del af anlægsarbejdet har været forsinket på grund af den lange periode med frost i vinter og forår 2013.