Boeing-aftale vil forgylde Systematic

Århus-virksomheden Systematic har indgået tre samarbejdsaftaler med den amerikanske flygigant Boeing.

Systematic har indgået tre samarbejdsaftaler med den amerikanske flygigant Boeing. Aftalerne vil stærkt medvirke til, at det århusianske softwarehus nu forventer at fordoble sin omsætning til tæt ved 1 mia. kr. i 2015. Det skriver dagbladet Børsen.

- Samtidig har vi underskrevet en aftale med Boeing, som sikrer os mindst 10 pct. af den samlede kontraktsum, hvis den amerikanske koncern med sit Super Hornet-fly vinder kapløbet om at levere et nyt kampfly til det danske luftvåben. For os vil det betyde en samlet omsætning på 2 mia. kr. over 20 år eller 100 mio. kr. årligt og 100 nye højteknologiske arbejdspladser,
siger adm. direktør Michael Holm, Systematic, til Børsen.

Underleverandør-aftalen på software til Super Hornet-kampflyet er foreløbig en fugl på taget. Danmark afgør først den 5. juni i år, om luftvåbnet skal have Super Hornet-, det ligeledes amerikanske Joint Strike Fighter- eller det svenske Gripen-kampfly som afløser for F 16-flyet.Til gengæld er samarbejdsaftalerne omkring udvikling og leverancer af avanceret software til Boeing så håndfaste, at Michael Holm nu forventer at kunne fordoble omsætningen i Systematic i løbet af de næste fire-fem år, efter at virksomheden netop har formået at fordoble sin omsætning på bare tre år til 375 mio. kr. i 2007/2008.