Bent Hansen afviser nepotisme

Regionsformand tager afstand fra beskyldning om, at han har skånet Viborg Sygehus på bekostning af sygehuset i Randers

Den socialdemokratiske regionsformand Bent Hansen afviser bestemt, at han skulle have haft en finger med i spillet, da børneafdelingen på Viborg Sygehus blev taget ud af regionens spareplan, mens børneafdelingen i Randers fortsat er indstillet til lukning.

- Det kunne jeg ikke drømme om, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND i et interview søndag aften, da han bliver spurgt, om han plejer personlige interesser.

Påstanden fremsættes af Venstres regionsmedlem Jørgen Winther, der har kastet sig ud i et forsvar for børneafdelingen i Randers.

- Spørgsmålet er, om Bent Hansen har fjernet Viborg i sidste øjeblik, så det kun er Randers, der nedlægges, mens Viborg reddes, siger Jørgen Winther til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det med at beklikke en politisk modstander på nogle personlige motiver, det er det, man kalder en ægte "Jørgen Winther", siger Bent Hansen i interviewet.

Han henviser til, at indstillingen om at lukke børneafdelingen i Randers kommer fra et fagligt udvalg bestående af hospitalsdirektører og læger. Den udlægning støttes af cheflægen på Aarhus Universitetshospital i Skejby, Kristjar Skajaa.