Bech i spil som landstræner

Silkeborgs træner nævnes som en af favoritterne til at efterfølge Morten Olsen som fodboldlandstræner

DBU er i gang med at sondere markedet af mulige kandidater til at afløse Morten Olsen, der har kontraktudløb til sommer 2012.

I søndagens Politiken nævnes Silkeborgs træner Troels Bech sammen med Lars Olsen, Morten Wieghorst, Kent Nielsen, Michael Laudrup og AC Horsens' Johnny Mølby. Fælles for dem alle er, at de er danske, og det er angiveligt førsteprioritet hos DBU, at Olsens efterfølger kan synge fejlfrit med på nationalhymnen.

- Jeg synes, vi herhjemme har en ny generation af yngre trænere, som måske kan være spændende landstræneremner. Jeg skal finde ud af, om de indeholder det, vi skal bruge, siger generalsekretær i DBU Jim Stjerne Hansen.

Politikens sportsredaktør Søren Mikael Hansen skriver i sin klumme, at Troels Bech er et rigtigt godt bud på en ny landstræner. I hvert fald så længe Michael Laudrup har meldt ud, at han ikke er klar til at droppe jobbet som klubtræner. 

Argumenterne, der taler for Silkeborgs træner, er bl.a., at Troels Bech har UEFA's Prolicens, der den højeste uddannelse, som har DBU's anerkendende stempel.

Derudover praktiserer Troels Bech systemet 4-4-3, som Morten Olsen nærmest har konstitueret som den måde Danmark skal spille på, også i tiden fremover. Sidst men ikke mindst er Troels Bech kendt for klar og begavet kommunikation, der vil være en stor hjælp i håndteringen af pressen og det store folkelige pres, der altid hviler på en fodboldlandstræner.

Hvis Danmark kikser EM-kvalifikationen til slutrunden i Polen og Ukraine 2012, vil den nye landstræner med stor sandsynlighed tiltræde gerningen allerede fra efteråret 2011.