Beboerne i Øgaderne ønsker betalings-parkering

En forsøgsperiode får borgerne til at ønske permanent betaling for parkering i Øgaderne

Foto: Google Streetview

Beboere i flere områder af Aarhus Midtby oplever, at det er meget vanskeligt at parkere i nærheden af deres bolig. Derfor har Aarhus Kommune netop gennemført et forsøg med betalingsparkering på opfordring af beboere i Øgaderne.

To tredjedele af beboerne ønsker nu, at betalingsparkeringen skal fortsætte. De oplever nemlig, at der bliver flere ledige parkeringspladser, når bilister skal betale for at parkere der. Og det kommer beboerne til gode.

- Evalueringen af forsøget viser, at indførsel af betalingsparkering faktisk skaber den forventede adfærdsændring i forhold til parkering. Betalingsparkering kan regulere og flytte parkeringspresset i et område, siger Susanne Krawack, mobilitetschef i Aarhus Kommune.

Læs også Øgadekvarteret deler biler

Til gengæld oplevede naboerne til forsøgsområdet omvendt, at de fik sværere ved at finde en parkeringsplads i deres område. Det er altså meget tydeligt, at betalingsparkering regulerer bilisternes adfærd. Så mere betaling vil med stor sandsynlighed snart blive virkelighed.

- Hvis man har benyttet muligheden for at parkere gratis i Øgaderne, er man naturligvis ikke begejstret for at miste denne mulighed. Men evalueringen viser, at der er et potentiale for at fjerne uvedkommende parkering og mindske de gener beboerne oplever ved bilister, der kører rundt i området og leder efter parkeringspladser, siger Susanne Krawack.

Evalueringen af forsøget vil nu indgå i udarbejdelsen af et nyt planforslag. Planforslaget forventes at blive behandlet af byrådet i marts 2017 og vil derefter komme i offentlig høring.

01:45

Øgade-kvarteret har tidligere døjet meget med henkastet affald. Se mere i indslaget her. 

Luk video