Øgadekvarteret deler biler

Som en del af projektet Smart Mobilitet, skal bogerne i Øgadekvarteret i Aarhus til at dele biler

De seneste par dage er der kommet flyers i opgangene i Øgadekvarteret i Aarhus.

Budskabet er, at kvarterets beboere skal til at dele biler. Der er nemlig rigtig mange biler på gaderne, og det kan være ualmindelig svært at finde en parkeringsplads i de små snoede gader.

- Vi vil gerne have nogle af alle de her biler ud at køre, i stedet for at de holder stille, siger projektleder Gustav Friis fra Smart Mobilitet til tv2oj.dk.

- Vi vil derfor gerne sætte fokus på delebiler og hele delementaliteten. Det handler om at reducere trængslen i Aarhus, og det forsøger vi at gøre gennem flere forskellige tiltag. Et af dem er blandt andet delebiler i Øgaderne, fortsætter han.

Ifølge Smart Mobilitet er det ikke godt for økonomien, at bilen holder stille. Det kan koste op til 50.000 kroner i afgifter, værditab og vedligeholdelse at have en bil stående. Derfor foreslår projektet, at man overvejer at leje sin bil ud, når man alligevel ikke bruger den.

- Vi henviser til de ordninger, der allerede er som GoMore, LetsGo og MinBil DinBil. Men man kan også prøve at høre sin nabo, om han eller hun er interesseret i at leje sin bil ud. Vi vil rigtig gerne, at det bliver lokalt forankret, fortsætter han.

På lørdag er der beboerfest i Beboernes Hus på Sølystgade, og fra klokken 14 kan komme og stille spørgsmål om delebilerne til folkene bag projektet Smart Mobilitet.

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Skærmbillede 2021-04-13 kl. 14.08.42

Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 10.04.58

Her er Østjyllands dyreste hus

Dagens mest læste