Århus' borgmester jubler over Gellerup-ja

Borgerne i Gellerup får en historisk chance, efter de har stemt ja til boligplan, siger Nicolai Wammen

Ved at sige ja til en ambitiøs boligplan har beboerne i det socialt udsatte boligområde Gellerupparken givet områdets børn og unge en ny chance

Det siger Århus' borgmester Nicolai Wammen (S).

- Jeg er en jublende glad borgmester i aften, for det er så vigtigt for Gellerup, for Århus og for Danmark, at det blev et ja, siger Nicolai Wammen.

Han tøver ikke med at kalde beboernes opbakning til en gennemgribende forandring af det nedslidte ghettoområde for historisk.

- Det bliver den største forandring af et udsat boligområde i Danmark. Den store opbakning til helhedsplanen betyder, at vi kan omdanne Gellerup og Toveshøj fra at være et udsat boligområde til at blive en attraktiv bydel være et attraktivt boligområde, siger Nicolai Wammen.

Flere ejerboliger

Den socialdemokratiske borgmester forventer, at udviklingen af området med flere ejerboliger også vil forandre beboersammensætningen. Mange af de velfungerende danskere, som i dag rynker på næsen ved tanken og at flytte til Gellerup, vil fremover få lyst til at flytte til boligområdet i det vestlige Århus, mener han.

- Det er en historisk dag for Gellerup og for Århus. Det betyder, at vi nu kan gå i gang med at investere i arbejdspladser og en stor og positiv forandring af byområdet, siger Nicolai Wammen.

Han forventer, at regeringen og Folketinget også vil bakke op om planen, som formelt skal vedtages i Brabrand Boligforening og Århus Byråd.

Beboere utilfredse

I debatten op til afstemning var nogle beboere utilfredse med, at deres bolig vil blive revet ned for at give plads til udviklingen af området. Men der er ikke nogen, der kommer til at stå på gaden, lover Wammen.

- Der er en boliggaranti, som sikrer, at de personer, som bliver nødt til at flytte, får tilbudt en lejlighed af mindst lige så god stand og størrelse i området, som den de har i dag.