- Amoralske hele vejen igennem

3F ude med sønderlemmende kritik af firma

I dag var der for tredje dag i træk strejke og demonstrationer i Lading vest for Aarhus. 3F og en gruppe på 14 litauiske kvinder demonstrerede foran Gartneriet ROSA, fordi de mener, at de er blevet underbetalt på gartneriet.

Kvinderne er hyret af et firmaet eWork. TV 2 | ØSTJYLLAND har de seneste dage beskrevet, hvordan de litauiske kvinder fik 65 kroner i timen for 42 timers arbejde om ugen på gartneriet, men de arbejdede reelt op til 80 timer om ugen for at nå deres akkord.

Læs også: Konflikt mod gartneri

De litauiske kvinder har nu valgt at strejke fra rekrutteringsfirmaet eWork, der har faciliteret forbindelsen mellem garneriet og kvinderne, og de vil blive i Danmark, indtil de får de penge, de har krav på. 3F har stillet et erstatningskrav på 210.000 kroner til at dække kvindernes lønomkostninger.

- Vi kan jo se, at eWork har et helt skævt menneskesyn, de sender folk hjem uden varsel, og de opsiger deres lejemål med 16 timers varsel. Det er amoralsk hele vejen igennem, og de tænker kun på penge, siger Thomas Møller, der er formand hos 3F Rymarken i Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30