Ambulancer rykker hurtigere ud

Nye ambulancebaser sikrer kortere responstid

00:51

1 af 2

Den seneste måned har borgerne haft glæde af, at ambulancerne i Region Midtjylland har kunnet rykke hurtigere ud, når der har været brug for det.

Region Midtjylland indgik nemlig 1. december nye aftaler med ambulanceudbyderne Falck og Responce om at lave såkaldte "fremskudte baser", som er ambulancebaser placeret i de områder, hvor ambulancerne ellers har skullet bruge længst tid på at nå ud til.

På disse baser holder der en ambulance til rådighed, når der ikke er en ambulance i nærheden:

- Det er en væsentlig styrkelse af det daglige beredskab. Er der for eksempel kun ambulancer, der kører vest på, så kan man placere en i en fremskudt base i øst, som afdækker flere områder på én gang, forklarer administrerende direktør i Responce Michael Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og fordelen er stor, lyder det fra Michael Sørensen. Med de nye baser kan ambulancerne nå frem til borgere i nød langt hurtigere end tidligere.

- Lad os tage Gjesing, hvor der nu er en base. Før var der bare en station i Odder og en i Skanderborg. Det siger sig selv, at når man placerer en base midt i mellem de to byer og halverer distancen til begge byer, så halverer man også responstiden.

Her er de nye fremskudte baser

De nye baser er placeret på følgende måde i Østjylland:

- Hadsten

- Fjellerup nær Glesborg

- Havndal nord for Randers

- Gjesing ved Skanderborg

Ud over de nye fremskudte baser, så er 125 nye køretøjer også blevet taget i brug i løbet af den seneste måned.

Hør regionsdirektør hos Falck Gunnar Thykjær fortælle om fordelene ved de nye aftaler i videoen øverst på siden.